Publicat el

Col·leccionisme d’ampolles antigues

Col·leccionisme d'ampolles antigues

El col·leccionisme és una de les aficions més populars que existeixen. Tot pot ser col·leccionat, i per descomptat també hi ha un mercat de col·leccionisme d’ampolles antigues.
El col·leccionisme l’entenem com l’afició a comprar, agrupar i organitzar objectes d’una mateixa tipologia.
Podem trobar des de les col·leccions més populars com poden ser de segells, monedes, productes relacionats amb l’esport … fins a les col·leccions més estranyes com dispensadors de caramels, etiquetes de plàtans o pelusses de melic … sí, no posis aquesta cara, l’australià Graham Barker col·lecciona la pelussa del seu melic des de 1984. Ha aconseguit emmagatzemar més de 22 grams en aquest període de temps…
Com el col·leccionisme depèn del gust de cada persona pot haver milions de col·leccions diferents, després també hi ha col·leccions d’objectes molt concrets i d’altres d’una temàtica molt més àmplia. Es tot un mon.

El negoci del col·leccionisme

El col·leccionisme no és només una afició és també un negoci molt lucratiu que mou milions d’euros a l’any. Per exemple només el col·leccionisme esportiu mou més de 1.800 milions d’euros a l’any. S’ha arribat a pagar més de quatre milions d’euros per una camisa de beisbol de Babe Ruth.

El col·leccionisme d’ampolles antigues

El col·leccionisme d’ampolles antigues és bastant més modest, però per descomptat també té els seus aficionats, el seu mercat i les seves joies.
El preu d’una ampolla de col·lecció ve marcat per diversos factors com poden ser la seva raresa, les seves característiques com per exemple que sigui una edició commemorativa única, el seu estat de conservació, si es pot consumir o no …Es pot arribar a pagar milers d’euros per una ampolla de col·lecció.

Col·leccionisme d’ampolles de vi antigues

Un dels productes més demandats i col·leccionats són per descomptat les ampolles de vi, que podríem catalogar com una col·lecció dins de la col·lecció d’ampolles antigues.
Les ampolles de vi antigues tenen les seves pròpies característiques que no tenen altres productes com la cervesa, el whisky o la ginebra.
Un dels aspectes a l’hora d’adquirir-les és si únicament vols col·leccionar-la, i per tant mantenir-la tancada, o si en canvi  pretens consumir-la per a una ocasió especial. Has de tenir en compte que moltes d’aquestes ampolles de col·lecció no són aptes per al consum, ja que a causa del pas del temps no s’han conservat totes les seves propietats i podries emportar-te una desagradable sorpresa. Per això et recomanem consultar amb el venedor aquest punt.
Si el vi es pot consumir et recomanem que tinguis en compte:
• El nivell que es marca al coll de l’ampolla
• L’estat de la càpsula
• El color del vi

Barcelona Sommelier

Els col·leccionistes d’ampolles antigues es relacionen sobretot de forma privada a l’hora d’adquirir o vendre les seves ampolles. No hi ha moltes pàgines i subastes públiques que promoguin el col·leccionisme d’ampolles antigues.
Barcelona Sommelier pretén omplir aquest buit i ser un lloc de trobada d’aficionats al col·leccionisme d’ampolles antigues.
Pots donar-te una volta per les nostres seccions:
De vins
De destil·lats
De licors
I si tens algun dubte ‘estarem encantats d’ajudar-te!

David

Barcelona Sommelier

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada